Ember tervez…

Hat könyvvel akartam indítani a vállalkozásomat. És persze hamarabb. Aha, persze! Nemigen a terveim szerint alakultak a dolgok, de hát ilyen az élet.

Nem gondoltam volna, hogy ennyire sokrétű feladat összerakni a rendszert úgy, hogy rendelhetőek legyenek a könyveim, minden szabályos legyen, minden mindennel (is) össze legyen kapcsolva, és közben ne őrüljek meg. Na jó, viccelek! Ám valóban előfordult, hogy amikor azt hittem, végeztem egy adott dologgal, kiderült, hogy még vagy hat lépés, mire elérem a végcélt. És közben tanultam. Sokat! A vállalkozásról, az elektronikus könyvek szerkesztéséről, kiadásról, magamról.

Azzal is tisztába kerültem, hogy az elektronikus könyvolvasók tulajdonképpen szabadon tördelik a szöveget. Vagyis nem az író a béna, hanem a program a beállítások függvényében önkényesen teszi a szövegbe az elválasztásokat. Megjegyzem, korántsem mindig helyesen.

Azt is megtanultam továbbá, hogyan kell hírleveleket gyártani. Ha kíváncsi vagy a kezdő lépéseimre, illetve a későbbiekben szívesen olvasnál kulisszatitkokról, egy író mindennapjairól, kihívásairól, valamint könyvekkel, írással kapcsolatos egyéb szösszenetekről, iratkozz fel hírlevelemre!

Hatalmas köszönet jár exférjemnek, Tibinek, amiért segített a technikai munkákban. Amellett, hogy kiváló rendszergazda, rendkívül türelmes is volt velem. (Pedig a vége felé néha már én is nehezen viseltem el magamat.)

Örömmel jelenthetem tehát, hogy megvalósulni látszik az álmom: az írásnak szentelni az életemet. Mondjuk itt természetesen nem pihenhetek meg, hiszen még vannak átdolgozandó könyveim, amellett, hogy sok-sok újabb könyv ötlete is érlelődik bennem. A meglévőknek pedig nem ártana némi marketing.

„A siker titka csupán az elhatározásban rejlik: elhatározod, mit akarsz elérni, majd napról napra kitartóan teszel is érte, még akkor is, ha úgy tűnik, hogy nem fog sikerülni.”

Anthony Robbins

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .