Kis állatok nagy szívvel

12. fejezet:

Elérkeztünk utolsó fejezetünkhöz. Meglepő módon az a kicsiny jószág védelmezi bőszen gazdái lakhelyét, aki eddig inkább félénken a háttérbe húzódott. A betolakodó pedig egy félelmetes hangokat hallató, repkedő szörnyeteg. Vajon bátor kis hősünk segítségére sietnek a többiek? Sikerül eltávolítani a hívatlan vendéget?

11. fejezet:

Bütyök szokás szerint kihallgatja gazdái beszélgetését, és rögtön hírül adja kis barátainak, miről is volt szó. A Bundátlanok (ahogy Bütyök nevezi az embereket) arra készülnek, hogy elutaznak hosszabb időre. A kis jószágokra hárul tehát a feladat, hogy vigyázzanak a rendre gazdáik távollétében.

10. fejezet:

Ebben a részben megtörténik a baj! Természetesen a mindig szeleburdi Bütyök bontja a rendet. Felelőtlen magánakciójával komoly veszélybe sodorja a plüss állatok egyezményes titkának megtartását, miszerint képesek életre kelni. Vajon lebuknak az emberek előtt az állatkák, vagy sikerül megúszniuk a dolgot?

9. fejezet:

A négy jóbarát békésen pihenget a szobában, amikor váratlan dolog történik. Gazdájuk hazatér egy új jövevénnyel, méghozzá egy bagolylánnyal! Amikor az állatkák magukra maradnak, próbálnak összeismerkedni. Bütyök szokás szerint hozza a formáját szeleburdiságával. Ezzel azt éri el, hogy jól megnevetteti az új csapattagot, Lilit, aki igazán hálás azért, hogy egy ilyen vidám társaságba csöppent.

8. fejezet:

Rendhagyó módon nem foglalom össze a történetet, bár annyit elárulok, ez a rész a személyes kedvencem, hiszen azt meséli el, hogyan kérte meg a férjem a kezemet! :0)

7. fejezet:

Egy szép napon Bütyök fura illatra lesz figyelmes. Elindul, hogy megkeresse a forrását, közben Szutyoknak is szól. A két farkas belebotlik Borzasba, aki elmeséli, hogy gazdája megmosdatta őt. Bütykön kitör a pánik, fejvesztve menekül Bolyhoshoz megtudni, hogy a víztől milyen betegséget kaphatott el szegény Borzas. A négy jóbarát egy rögtönzött kupaktanács keretében alaposan megvitatja ezt a fürdetés témát – sajátos szemszögből nézve.

6. fejezet:

Az új csapattag, Bolyhos, a bölcs bagoly éppen délutáni szunyókálásának kellős közepén tart. A többiek mozdulatlanul figyelik, min dolgoznak gazdáik olyan lelkesen. A kis jószágok ekkor még nem tudják, hogy ami készül, a későbbiekben az lesz az ő kis főhadiszállásuk, ahol megbeszélhetik az emberek furcsaságait.

5. fejezet:

A kedves kis trió tagjai, Bütyök, Szutyok és Borzas újabb nagy utazás előtt áll: gazdáikkal együtt visszatérnek a távoli szigetországba.

Egy szép napon bővül a csapat, méghozzá egy olyan taggal, aki a későbbiekben nagy segítséget fog jelenteni abban, hogy a piciny plüss jószágok megérthessék az emberek számukra sokszor furcsa viselkedését.

4. fejezet:

A két kis farkas gazdája hazalátogat a családjához. Természetesen viszik magukkal kedvenceiket is. Éjszaka, amikor az emberek már mélyen alszanak, a két farkas koma felfedezőútra indul. A kanapén idegen szag csapja meg az orrocskájukat. Mint kiderül, egy piciny, ámde bátor plüss bárányka került a farkasok közé! Vajon sikerül összebarátkozniuk?

3. fejezet:

A két kis plüss farkas gazdája úgy dönt, hogy egy távoli országban próbál szerencsét. Természetesen kedvenceiket is magukkal viszik. Telnek a hetek, hónapok.

Egyik nap Bütyök kifüleli, hogy valami nagy utazás vár rájuk. Izgatottan meséli el kis barátjának a nagy hírt. Ám egyvalamit ekkor még nem sejt a két bundás jószág: hamarosan veszélybe kerül megszokott kis duójuk!

2. fejezet:

Bütyök a játékboltból új környezetébe kerül. Igyekszik feltűnés nélkül megismerni lakóhelyét, ami sikerül is neki. Szegényke viszont hamarosan magányosan érzi magát, hiszen nincsenek vele a játékbolt lakói. Nem szomorkodik azonban sokáig, mert új jövevény érkezik örökbefogadó gazdái életébe: egy másik kicsi farkas, Szutyok.

1. fejezet:

Minden történetet el kell kezdeni valahogy. Ebben a részben bepillantást nyerhetünk egy játékbolt titkos éjszakai világába, ahol életre kelnek a plüss állatfigurák. A könyv főhősével, a szeleburdi kis farkassal, Bütyökkel is most ismerkedhetünk meg.

Rendhagyó mesekönyv

Amikor nekikezdtem a mesekönyvemnek, igyekeztem úgy megírni, hogy a felnőttek is el tudjanak szórakozni rajta, miközben csemetéjüknek olvassák fel a fejezeteket. Úgy tűnik, sikerült elérni a célomat, a visszajelzések legalábbis ebben erősítenek meg.

Egyik ismerősöm, miután elolvasta a mesekönyvet, megjegyezte, hogy biztosan mosolyogva írtam meg a történeteket. Nos, ez valóban így van.

Az alkotás folyamata igazi önfeledt örömmel töltött el engem. Szabadon engedtem a fantáziámat, és egyszerűen lejegyeztem, amit a szívem diktált.

Éppen ezért ajánlom jó szívvel mesekönyvemet olyan felnőtteknek is, akik csemete híján egyszerűen csak a saját gyermeki énjük szórakoztatására szeretnék elolvasni a kis jószágok történeteit. Olyan felnőtteknek is ajánlom tehát, akik nem szégyellik szabadon engedni fantáziájukat, hadd kóboroljon el jó messzire.

A továbbiakban egy-egy picurka ízelítőt fogok közzétenni a könyvben található fejezetekről. (A könyvecskében tizenkét kalandos történet és kilenc darab saját készítésű színes illusztráció található.)

A könyvecske érdekessége, hogy a ‘Lánykérés’ című fejezetben valós eseményt dolgoztam fel.

Szeretném egy-egy rövid bekezdésben összefoglalni, micsoda kalandokba keverednek ártatlan kis plüss-hőseim.