Út a férjemhez

24. fejezet: Ami még kikívánkozik

Ez az utolsó fejezet. A történet tulajdonképpen itt véget ért. Akad azonban még néhány közölnivalóm, illetve egy vallomásom is, aminek hatására a Kedves Olvasóban remélhetőleg elkezdődik a könyvön való elmélkedés.

23. fejezet: Utórezgések

Tóbiásnak van egy utolsó gyenge próbálkozása, hogy “visszavonzza” Dorkát az életébe. Amit azonban ez a fejezet még rejteget, az az, hogyan kell elképzelni Tóbiás Uraság szemszögéből nézve ezt a béna bevonzásos dolgot.

22. fejezet: Valami megváltozott

Vajon honnan lehet tudni, mikor lettél szerelmes? Az egy pillanat műve lenne? Vagy egy hosszú, lassú folyamat? Dorkának el kell morfondíroznia ezeken a kérdéseken, hiszen nagyon úgy tűnik, hogy kialakult az a bizonyos érzés közte és a kollégája között. ❤️

21. fejezet: Az utolsó levél

Mindig van egy utolsó csepp. Dorka is megkapja a maga poharába azt a bizonyos utolsó cseppet aljas exétől. És borul a pohár! Dorka ismeri Tóbiás gyenge pontját, amit kis is használ ahhoz, hogy végre visszaszerezze tőle azt, ami jár neki.

20. fejezet: Pofátlanság határok nélkül

Dorka megtapasztalhatja, milyen űzött vadnak lenni. Hiába szakítottak, Tóbiás továbbra is zaklatja őt féltékenységével. Csoda hát, ha Dorka kétségbeesésében egy új barátot ölel keblére, nevezetesen az alkoholos üveget?

19. fejezet: A keverőgép

Tóbiás barátunk újabban tengeralattjárósat játszik: egyre mélyebbre süllyed saját aljassága tengerében. Dorka regénybe illő telefonhívást kap majdani férjétől. Csakhogy az a hívás leginkább egy rémregényt idéz…

18. fejezet: És még nincs vége

Közeledik a karácsony, a szeretet és a béke ünnepe. Már akinek… Tóbiás jóvoltából Dorkának biztosan nem, sőt! Munkanélküli “hősszerelmesünknek” immár bőven jut ideje arra, hogy alaposan megkeserítse ex-barátnője életét.

17. fejezet: Szakítópróba

Egy szakítás soha nem könnyű, még a kezdeményezőnek sem. Dorkának ráadásul attól is tartania kell, hogy a rossz hírt hallva Tóbiás előveszi a gyerekkorában jól bejáratott pánikrohamját, és mentőt kell hívni hozzá. Az Élet azonban segít megoldani hősnőnknek a helyzetet, csak szegény nem tudhatja előre, hogy a szakítással még koránt sem érnek véget megpróbáltatásai.

16. fejezet: Aki majd megment

Volt már valaki olyan helyzetben hogy éppen a párja volt az, aki beteges féltékenységével egyre jobban eltaszította kedvesét magától? Nos, Dorka pontosan ezt éli át Tóbiás mellett. Csoda hát, ha inkább egy olyan ember társaságát keresi, aki mellett megnyugszik végre zaklatott lelke?

15. fejezet: Mocskos anyagiak

Vicces fiú ez a Tóbiás! Meg van róla győződve, hogy elég besasszéznia egy hitelirodába, és rögtön kijöhet onnan egy rakat pénzzel. Amikor terve nem válik be, más jövedelemforrás után néz, amit úgy hívnak: Dorka.

14. fejezet: Jellemtelenség-rajz

Egyesek mit ki nem tudnak találni, hogy a lustaságukat igazolják! Dorka csak egy kis szívességre kéri barátját, ám Tóbiásnak annyira fáj a munka, hogy amit nemleges válasza indoklásául előad, az egyszerűen minden képzeletet felülmúl!

13. fejezet: Hajsza a pénz után

Dorkánál végleg betelik a pohár. Nem hajlandó tovább tűrni, hogy életképtelen barátja kihasználja őt anyagilag. Van azonban egy gond: valahogyan vissza kellene szereznie azt a sok pénzt, amivel Tóbiás tartozik neki. Dorka nagy nehezen rászánja magát, és elmegy Tóbiás nővéréhez tanácsért. Amit azonban ott hall, attól elfogja a rettegés…

12. fejezet: Úgy féltelek!

Mi mindenre képes egy betegesen féltékeny ember? Például átköltöztetni gyanútlan barátnőjét (persze magával együtt) egy lepusztult szállóra, netán “nyomkövetőt ajándékozni” szíve hölgyének, esetleg 8 órán keresztül várakozni rá, nehogy a hazafelé tartó buszon véletlenül megcsalják? Nos igen, Tóbiás barátunk mindeme aljasságokra képes volt, csak hogy biztonságban érezhesse magát…

11. fejezet: A munka világa

Nincs többé menekvés Tóbiás számára, eléri a végzete! Munkába kell állnia. Nem túl meglepő módon azonban nem bírja túl sokáig a kiképzést. Ami viszont ennél is felháborítóbb, hogy szegény Dorkának szánt egyetlen bántó mondatával csúnyán megadja a kegyelemdöfést a kapcsolatuknak.

10. fejezet: Az utolsó lehetőség

Dorka ismét csúszni kezd lefelé. Furcsa módon a túlzottan lelkiismeretes hozzáállása miatt lesz újra munkanélküli. Amikor azonban végleg elsüllyedne a depresszió mocsarában, biztató reménysugár ragyogja be borús jövőképét! Sikerül munkát szereznie nem csak magának, hanem Tóbiásnak is. Az már más kérdés, hogy lusta főszereplőnk ennek mennyire nem örül…

9. fejezet: Boldog születésnapot!

Nem mindennapi születésnapot ünneplő rendezvényen vesz részt Dorka és Tóbiás. Pontosabban, magával az összejövetellel nem is lenne semmi baj, ám Tóbiás a vállalhatatlan viselkedésével sajnos sokkhatások sorozatát zúdítja barátnőjére.

8. fejezet: Esküvő

Nem, nem Dorka és Tóbiás esküvője, még csak az kellene! Viszont ez az a nap, amikor amolyan régimódi házaspárként viselkedik a párocskánk. Mármint, ami az anyagiakat illeti. Csakhogy ez esetben a szerepek szégyenszemre felcserélődnek…

7. fejezet: A vonzás hatalma

Tegye fel a kezét, aki hisz a vonzás törvényében! Lelki szemeimmel látom, ahogyan Tóbiás kézzel-lábbal hadonászik. Ő képes arra, hogy munkákat vonzzon be (az már más kérdés, hogy nem él velük). Ám hihetetlen képessége arra is kiterjed, hogy egy “bevonzásos” akciójával tönkretegye Dorka és Aliz egy nyugisnak induló napját.

6. fejezet: A döntés

Minden ember életében eljön egy-egy sorsdöntő pillanat. Dorka is megkapja a maga nagy dilemmáját az Élettől. Eleinte úgy tűnik, Tóbiás segítségével fog jobb helyzetbe kerülni, de végül kiderül, hogy barátjának “hála” ekkor kezd csak igazán lefelé csúszni a lejtőn…

5. fejezet: Cseléd kerestetik

Egy: mit keresnek lerágott csirkecsontok Tóbiás szobájában, és ő miért ragaszkodik hozzájuk olyan nagyon?

Kettő: miért bujkál Tóbiás az utcán az anyja elől?

Három: milyen alakítást nyújt Dorka Hamupipőke szerepében?

Nos, ebben a fejezetben ezekre a kérdésekre kaphatunk választ.

4. fejezet: A Rendőr Kandúr

Tóbiás egy újabb “szeretetreméltó” jellemvonása bukkan felszínre, melyről a későbbiekben részletesebben is olvashatunk. Ebben a részben főként Dorka egyik régi kedves férfiismerőséről lesz szó, aki találkát kér hősnőnktől. Vajon felizzik közöttük a régi szenvedély?

3. fejezet: Szellemi vagy fizikai?

Ennél a fejezetnél, azt hiszem, a Kedves Olvasónak ajánlatos a könyvbe kapaszkodnia! Tóbiás Uraságnak egy nagyon jó állás pottyan az ölébe. Attól azonban, hogy mire hivatkozva mondja le, az ember esze egyszerűen megáll!

2. fejezet: Az első pofon

Nolám, kiderül, hogy egy “képletes” pofon is csattanhat akkorát, amitől az ember (jelen esetben az ember lánya, Dorka) hátrahőköl. Tóbiás felfedi igazi arcát, és mivel tette büntetlen marad barátnője részéről, a fiatalember elkezdheti új hobbija gyakorlását, nevezetesen a határok feszegetését.

1. fejezet: És tényleg minden kezdet nehéz

Megismerkedhetünk főszereplőinkkel: Dorkával, a barátjával, Tóbiással és Dorka húgával, Alizzal. Ebben a fejezetben ízelítőt kapunk Dorka pasijának jelleméből. Elöljáróban csak annyit mondanék, van az az ember, aki jobban fél a munkától, mint a sötét középkorban frissen kikiáltott boszorkány a tűztől!

Második könyvem Szex és New York módra

Érdekes, hogy ezen könyvem írása közben tudatosult csak bennem, hogy a könyvek talán nem is úgy készülnek, mint ahogyan én azt elképzeltem. Addig ugyanis, amíg csak olvastam a könyveket, naivan azt hittem, hogy nekiül az író, és ahogyan a könyv felépül, azt ő úgy szépen sorban leírja. Na persze, mekkora tévedés!

Először is, nem árt kigondolni valamiféle koncepciót, ami alapján felépül majd a könyv. Aztán persze kellenek szereplők, cselekmény, háttér, feszültség, levezetés, karakterfejlődés, életszerű párbeszédek, meg ilyen apróságok. :0) Bevallom, eleinte a párbeszédekkel voltam bajban egy kicsit, de itt is igaz a jó öreg mondás: gyakorlat teszi a mestert.

Ezt a könyvemet úgy készítettem, hogy szépen összegyűjtöttem a barátnőimtől hallott “kedves kis” csemegéket, de csak egy-egy félmondatban. Őszintén szólva a történetben bőven akad saját “élmény” is, no de hogy mennyi, és pontosan melyek azok, az maradjon meg a kulisszatitkok kategóriában. S hogy mire utalok a címben szereplő sorozat említésével? Ez a könyv is éppen úgy készült, mint a Szex és New York forgatókönyve: a sok-sok elmesélt történetet fűztem csokorba, saját tapasztalatokat, érzéseket beledolgozva.

Következő lépésként elkezdtem a gondolatfoszlányokat kifejteni. Gyarapodtak a bekezdések, sokasodtak az oldalak. És amikor már megvoltak a fejezetek, akkor kezdtem el időrendbe állítani őket. Na, számomra ez volt a legnehezebb része a könyvírásnak (és talán tovább is tartott, mint megírni a fejezeteket). Fontos volt, hogy logikailag megfelelő legyen az elrendezés, követhető legyen, de egy-egy fejezetet úgy zárjak, hogy az olvasó alig várja, hogy tovább olvasson. Közben újra és újra átböngésztem a fejezeteket, és ekkor tűntek fel a szóismétlések, vagy kisebb logikai ficamok; esetleg kiegészítettem őket újabb gondolatokkal. Végül is, ha azt vesszük, egy könyv soha nem készülhet el, mivel mindig is lesz benne egy kis alakítanivaló, mindig tovább lehet bővíteni egy-egy aprósággal.

Persze én nem vagyok profi író. Biztos vagyok benne, hogy nagyon sok tanulnivalóm van még e téren. Ám próbálkozok, és azért írok, mert imádom! Egyszerűen feszít belülről a sok-sok gondolat, ami kikívánkozik belőlem. Sokszor úgy járok, hogy lefekvés után éppen átlépnék az álmok mezejére, amikor hirtelen felbukkan egy gondolat, amit ha nem jegyzek le, elszáll. Ezért az éjjeliszekrényemen harcra készen áll egy toll és egy notesz, amibe van, hogy sötétben, vakon írom le az adott gondolatot. Többek között ez a történet is kapott ily módon beépített ötleteket.

Titkos tervem pedig az, hogy a fejezetekből adott egy-egy kis ízelítő jó étvágyat csinál a könyv elfogyasztásához! :0)