Bővebb infó → https://konyvekszivbol.hu/wp/?e-landing-page=elementor-landing-oldal-511
Ízelítő
2018 szeptemberében tértem át a növényi alapú táplálkozásra, egyik napról a másikra. Semmi tapasztalatom nem volt a témában. Egyedül azt tudtam határozottan, hogy mi az, amit a jövőben nem fogok megenni (ezek voltak az állati eredetű termékek). Őszintén szólva egyáltalán nem estem kétségbe. Az internet tele van vegán receptekkel, és szakácskönyvekből is akad jócskán, amelyekben kizárólag növényi hozzávalókkal készült ételek közül mazsolázhatunk. És persze nem véletlen a konyha”művészet” név sem. Bátran és szabadon kísérletezhetünk az ételekkel, hiszen ha szívvel készítjük őket, biztos lesz a siker.
Ahogy telt az idő, egyre inkább megtapasztaltam, mennyire finom ételeket lehet elővarázsolni pusztán növények felhasználásával, meglepően gyorsan. Ráadásul nyugodtan ehetünk belőlük, amennyit és amikor csak jólesik, mert az anyagcserénk teljesen átalakul. Az pedig hab a tortán, hogy az egészségünk nem várt szintre emelkedik, az erőnlétünk pedig a maximum felső határát is elhagyja.
Arra biztatlak hát, bátran kísérletezz növényi alapanyagú receptekkel, mert csakis nyerhetsz vele: új ízélményt, egészséget, elégedettséget.
Fő a változatosság
Körülbelül nyolcvanezer féle ehető növény létezik a Földön, szóval igazán változatosan tudunk étkezni pusztán növényi alapon. Örömmel tölt el, hogy egy új, igen gazdag kulináris világ tárult fel előttem, amely megannyi élvezetet nyújt ízérzékelésemnek. Ráadásul még egy pozitívum, hogy ezek az ételek általában 20-30 perc alatt készen vannak, így időt is nyerek az elkészítésükkel.
Bízom benne, hogy a recepteket nézegetve Te is kedvet kapsz majd ahhoz, hogy eltérj a megszokottól. Receptjeimet kipróbálva meg fogsz lepődni, milyen finomságokat lehet kreálni pusztán növényi alapanyagokból. Elő hát a vágókésekkel és fakanalakkal! Kalandozásra fel!
Tartalomjegyzék
Bő lére eresztve
Cukkinikrémleves
Gyümölcsleves vanília habarással
Életerő-leves
Sült paprikás karfiolkrémleves
Az erőleves legyen veled
Tárkonyos-zelleres-cukkinis krémleves
Kenceficék
Egyszerű házi humusz
Hűsítő humusz
Fehérjedús hamis humusz
A megunhatatlan „humusz
Élesztőpástétom
Gombás humusz
Egytányér-étel
Borsós-lencsés-lecsós ragu
Édesburgonyás padlizsánpörkölt
Gombás lecsó
Milánói quinoa
Sült zöldséges melegszendvics
Bőséges házi tortilla tál
Gazdag zöldségragu
Cukkinis lecsó bográcsban
Főtt rizs egy kis különlegességgel
Gombás babfasírt
Újévi pikáns lencsefőzelék
Gombás rizs
Rém egyszerű sült paprika
Édes-szájúaknak
Almás-gesztenyés márványka
Banános csokipuding, 18 éven felülieknek
Fordított almás süti
Banános süti a 3-as szám bűvöletében
Gesztenyés kukoricakása
Kókuszos süti meglepetés mázzal
Gesztenyés-mazsolás kölespuding
Légiesen könnyű kókuszgolyó
A mindenmentes tökéletesség
Süti a turmixgépből 2.0
Vegán túrógombóc
Narancsos-mákos torta
Gesztenyés-diós energiagolyók
Kakaós zabkása
Extrák
Bundás kenyér á la vegán
„Juhtúrós” tészta
A meglepő bolognai
Különleges rántotta
Quesadilla – a mexikói melegszendvics
A hűvösre tett padlizsánsali
Töltött paprika
Se nem ropi, se nem pogi
Zöldséges-tejszínes köles
Kapros-citromos kölespuding
A hihetetlen süti
Puding egy kis meglepetéssel
Csokikrém zöldségből
A természet ajándékai
Kulisszatitkok
Mindig is szerettem a finom ételeket, egy igazi haspók vagyok! 😊
A kreativitásom, alkotásvágyam is régóta az életem része. Miután áttértem a növényi étrendre, egyre több ismeretet és tapasztalatot szereztem a vegánság témájában, amelyet szerettem volna megosztani. Így indult az ötlet, hogy lefotózzam azokat a finomságokat, amelyeket pusztán növények felhasználásával készítettem.
Az alkotás minden lépését élveztem: megfőzni az ételeket, elrendezni őket a fotózáshoz, képeket szerkeszteni, szövegeket írni hozzájuk, végül pedig megszerkeszteni a szakácskönyvet.
Kívánom, hogy az ételek kipróbálása Neked is legalább akkora élvezetet okozzon, mint nekem az egész folyamat! 🥰