Vegán Haspók kedvenc receptjei

Bővebb infó → https://konyvekszivbol.hu/wp/?e-landing-page=elementor-landing-oldal-511

Ízelítő

2018 szeptemberében tértem át a növényi alapú táplálkozásra, egyik napról a másikra. Semmi tapasztalatom nem volt a témában. Egyedül azt tudtam határozottan, hogy mi az, amit a jövőben nem fogok megenni (ezek voltak az állati eredetű termékek). Őszintén szólva egyáltalán nem estem kétségbe. Az internet tele van vegán receptekkel, és szakácskönyvekből is akad jócskán, amelyekben kizárólag növényi hozzávalókkal készült ételek közül mazsolázhatunk. És persze nem véletlen a konyha”művészet” név sem. Bátran és szabadon kísérletezhetünk az ételekkel, hiszen ha szívvel készítjük őket, biztos lesz a siker.

Ahogy telt az idő, egyre inkább megtapasztaltam, mennyire finom ételeket lehet elővarázsolni pusztán növények felhasználásával, meglepően gyorsan. Ráadásul nyugodtan ehetünk belőlük, amennyit és amikor csak jólesik, mert az anyagcserénk teljesen átalakul. Az pedig hab a tortán, hogy az egészségünk nem várt szintre emelkedik, az erőnlétünk pedig a maximum felső határát is elhagyja.

Arra biztatlak hát, bátran kísérletezz növényi alapanyagú receptekkel, mert csakis nyerhetsz vele: új ízélményt, egészséget, elégedettséget.

Fő a változatosság

Körülbelül nyolcvanezer féle ehető növény létezik a Földön, szóval igazán változatosan tudunk étkezni pusztán növényi alapon. Örömmel tölt el, hogy egy új, igen gazdag kulináris világ tárult fel előttem, amely megannyi élvezetet nyújt ízérzékelésemnek. Ráadásul még egy pozitívum, hogy ezek az ételek általában 20-30 perc alatt készen vannak, így időt is nyerek az elkészítésükkel.

Bízom benne, hogy a recepteket nézegetve Te is kedvet kapsz majd ahhoz, hogy eltérj a megszokottól. Receptjeimet kipróbálva meg fogsz lepődni, milyen finomságokat lehet kreálni pusztán növényi alapanyagokból. Elő hát a vágókésekkel és fakanalakkal! Kalandozásra fel!

Tartalomjegyzék

Bő lére eresztve

Cukkinikrémleves

Gyümölcsleves vanília habarással

Életerő-leves

Sült paprikás karfiolkrémleves

Az erőleves legyen veled

Tárkonyos-zelleres-cukkinis krémleves

Kenceficék

Egyszerű házi humusz

Hűsítő humusz

Fehérjedús hamis humusz

A megunhatatlan „humusz

Élesztőpástétom

Gombás humusz

Egytányér-étel

Borsós-lencsés-lecsós ragu

Édesburgonyás padlizsánpörkölt

Gombás lecsó

Milánói quinoa

Sült zöldséges melegszendvics

Bőséges házi tortilla tál

Gazdag zöldségragu

Cukkinis lecsó bográcsban

Főtt rizs egy kis különlegességgel

Gombás babfasírt

Újévi pikáns lencsefőzelék

Gombás rizs

Rém egyszerű sült paprika

Édes-szájúaknak

Almás-gesztenyés márványka

Banános csokipuding, 18 éven felülieknek

Fordított almás süti

Banános süti a 3-as szám bűvöletében

Gesztenyés kukoricakása

Kókuszos süti meglepetés mázzal

Gesztenyés-mazsolás kölespuding

Légiesen könnyű kókuszgolyó

A mindenmentes tökéletesség

Süti a turmixgépből 2.0

Vegán túrógombóc

Narancsos-mákos torta

Gesztenyés-diós energiagolyók

Kakaós zabkása

Extrák

Bundás kenyér á la vegán

„Juhtúrós” tészta

A meglepő bolognai

Különleges rántotta

Quesadilla – a mexikói melegszendvics

A hűvösre tett padlizsánsali

Töltött paprika

Se nem ropi, se nem pogi

Zöldséges-tejszínes köles

Kapros-citromos kölespuding

A hihetetlen süti

Puding egy kis meglepetéssel

Csokikrém zöldségből

A természet ajándékai

Kulisszatitkok

Mindig is szerettem a finom ételeket, egy igazi haspók vagyok! 😊

A kreativitásom, alkotásvágyam is régóta az életem része. Miután áttértem a növényi étrendre, egyre több ismeretet és tapasztalatot szereztem a vegánság témájában, amelyet szerettem volna megosztani. Így indult az ötlet, hogy lefotózzam azokat a finomságokat, amelyeket pusztán növények felhasználásával készítettem.

Az alkotás minden lépését élveztem: megfőzni az ételeket, elrendezni őket a fotózáshoz, képeket szerkeszteni, szövegeket írni hozzájuk, végül pedig megszerkeszteni a szakácskönyvet.

Kívánom, hogy az ételek kipróbálása Neked is legalább akkora élvezetet okozzon, mint nekem az egész folyamat! 🥰